Types of greenhouses

De Alton serres bestaan uit verschillende modellen, gaande van de standaard evolution modellen, de achthoekige octogonale modellen, de evolution om tegen een muur aan te bouwen en de meer klassiek ogende victoriaanse serres met draaideur en hogere nokhoogte.  De Victoriaanse modellen kunnen volgens uw wensen volledig beglaasd worden voorzien, met een cederhouten boord of om op een gemetst muurtje te plaatsen.

Naargelang uw wensen kan u uw serre met verschillende opties uitrusten, zoals werktafels, legplanken, aluminium deklatten, bijkomende dak- en wandramen voor een nog betere ventilatie, een tweede deur achteraan of een tussenschot met schuifdeur om warmere en koudere compartimenten of verschillende planten of teelten van elkaar te scheiden.

Daarnaast bieden we ook cold frames of koudebakken aan.  Nieuw in het assortiment is ook de Fusion, een combinatie tuinhuis met cederplanken waartegen een muurserre aanleunt.

Evolution

Octagonal

Victorian

Lean-to

Fusion

Cold frame

Accessories and options

Standard  features

Standaard zijn alle Alton cederhouten tuinkassen voorzien van:

  • min. 3mm veiligheidsglas
  • aluminiumprofiel onderaan (mosgroen gelakt)
  • aluminium dakgoten (mosgroen gelakt) met zwarte pvc regenpijpen (1 per zijde). Zo houdt u regenwater niet alleen weg bij de zijkant van uw tuinkas, maar kunt u het ook opvangen in een regenton.
  • enkele schuifdeur met lage instap (evolution 5 en 6, evolution lean-to) / dubbele schuifdeur met lage instap (evolution 8, 10 en 12) / draaideur met lage instap (victorian en octogonal)
  • 1 of meer (naargelang de lengte) zijramen met lamellen in glas, ook louvre-ramen genoemd.  Deze lamellenramen zuigen koele verse lucht aan en verlagen het risico op ongedierte, schimmels en ziektes.
  • 1 of meer (naargelang de lengte) dakramen, standaard voorzien van een automatische dakopener (behalve op de ronde octagonal). Deze openen de ramen van de opwarmende tuinkas om uw planten te beschermen tegen oververhitting.  Lamellenramen en dakramen zorgen zo voor een natuurlijke convectie in de serre.

De evolution en victorian serres bestaan uit modules, waardoor u uw serre zo lang kan maken als u maar wil.  Per compartiment komt er +/- 63 cm bij.  U kan ook voor een gewenste lengte 1 of meer extensies van 2m52 bestellen.